В Криму не можуть повноцінно лікувати онкохворих - немає медикаментів

У ряді кримських лікарень відкладають операції і не проводять хіміотерапію онкохворим пацієнтам через відсутність необхідних медикаментів

Про це заявила кримський "віце-прем'єр-міністр" Криму Лариса Опанасюк, передає Еспресо.TV з посиланням на "Крим.Реалії".

За її словами, відкладати операції доводиться в Республіканській клінічній лікарні ім. Н.А.Семашко, в офтальмологічній клініці на вул. Ленінградська.

"Переносять операції через відсутність необхідних матеріалів. В онкологічному диспансері для проведення хіміотерапії необхідні ліки, але їх немає в наявності. Немає навіть у продажу", - розповіла Опанасюк.

Вона повідомила, що пацієнтам кримських медзакладів доводиться купувати медикаменти за свій рахунок.

Так, в Сімферопольській міській стоматологічній поліклініці, розташованій на вул. Лютнева, відсутні витратні матеріали та засоби першої медичної допомоги, в Красноперекопській поліклініці немає реактивів для аналізу крові. У деяких лікарнях відсутні апарати УЗД і рентгенівське обладнання.

Опанасюк запевняє, що аналогічна ситуація склалася в Бахчисараї, Феодосії, Джанкої, Білогірському, Кіровському і Нижньогірському районах.

Раніше самопроголошений прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов звинуватив головлікарів лікарень у саботажі, заявивши, що вони "штучно гальмують закупівлю обладнання та медикаментів".