Жданов впевнений, що більшість депутатів не проголосують за віце-спікера, якщо той підтримав диктаторські закони

Новообраний народний депутат Ігор Жданов виступає проти обрання віце-спікером людини, яка свого часу підтримала так звані "диктаторські" закони від 16 грудня 2014 року

Про це він заявив у програмі "Вечірній телеекспрес" на Еспресо.TV

"Я вам чесно скажу, що напевно я буду ставити на фракції питання і сподіваюся на підтримку моїх колег у фракції, що ми не будемо голосувати за віце-спікера, якщо ця людина голосувала за диктаторські закони 16 січня. Я категорично проти. Я думаю, що мою позицію підтримають більшість громадян України", - наголосив він. 

Нагадаємо, 28 січня 2014 року Верховна Рада проголосувала за відміну закону Колесніченко-Олійника від 16 січня 2014 року. 

16 січня простим підняттям рук депутати проголосували за закон "Про внесення змін до закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальні закони щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян" нардепів Партії регіонів Володимира Олійника та Вадима Колесніченка , що передбачав чимало кроків щодо захисту суддів та їх сімей, зокрема, пропонувалось надати їм право володіти вогнепальною зброєю. Також закон містив чимало інших норм, які суттєво обмежували права громадян.