Ціна на нафту Brent різко обвалилась до $76,5

Світові ціни на нафту знижуються на тлі побоювань інвесторів, що ОПЕК не буде скорочувати темпи видобутку

Вартість січневих ф'ючерсів на північноморську суміш нафти марки знижувалася на 2,37%, до 76,52 долара за барель. Вартість січневих ф'ючерсів на легку нафту марки WTI опускалася на 1,87% і становила 72,73 долара за барель, пише ПРАЙМ.

Інвестори побоюються, що ОПЕК не піде на скорочення незважаючи на надлишок попиту. Зокрема, агентство Рейтер повідомляє з посиланням на трьох делегатів зустрічі, що зниження квот на видобуток нафти не відбудеться.

Делегати ОПЕК повідомили, що, швидше за все, організація не буде робити будь-яких кроків по відношенню до рівня видобутку, оскільки Росія не має наміру її скорочувати. У середу глава "Роснафти" Ігор Сечін в інтерв'ю Bloomberg заявив, що падіння цін на нафту нижче 60 доларів за барель не змусить РФ скоротити видобуток нафти.

Зустріч ОПЕК пройде у Відні 27 листопада, країни повинні прийняти рішення, чи підуть вони на скорочення видобутку на тлі погіршення прогнозів щодо споживання нафти в світі і істотного збільшення видобутку в США. Це буде одна з найбільш значущих зустрічей організації за останні роки, оскільки з червня ціни на нафту впали приблизно на третину.

Венесуела заявила, що готова скоротити виробництво нафти, якщо ОПЕК прийме відповідне рішення. Представники Лівії та Еквадору погодилися з даною ініціативою. Іран також заявив, що підтримуватиме зниження цін у ході зустрічі.