Директора румунської "дочки" Лукойла звинувачують в несплаті податків на 230 млн євро

Відносно генерального директора "Петротел ЛУКОЙЛ" в Румунії (на 100% належить ЛУКОЙЛу) Андрія Богданова порушено кримінальну справу за статтями "ухилення від сплати податків" і "відмивання грошових коштів"

Про це говориться у звіті нафтової компанії. Справи порушені ще на дві румунські "дочки" Лукойла, пише РБК.

Прокуратура міста Плоєшті пред'явила претензії Богданову на суму в € 230 млн. На думку слідства, така сума збитку, який Petrotel Lukoil завдав місцевому бюджету. Крім того, кримінальна справа заведена стосовно ще двох дочірніх структур ЛУКОЙЛа в Румунії - LUKOIL Lubricants East Europe SRL і LUKOIL Energy & Gas Romania S.R.L. Ці компанії звинувачуються у пособництві в ухилянні від сплати податків і відмиванні грошових коштів.

Зараз Богданов перебуває під підпискою про невиїзд. Рахунки і стратегічний запас палива "Петротел ЛУКОЙЛ" арештовані. Попереднє розслідування кримінальної справи триватиме близько півроку.

"Керівництво вважає, що кінцевий результат даного розгляди не зробить значного негативного впливу на фінансовий стан Групи", - йдеться в звіті компанії. 

На початку жовтня цього року з'явилася інформація про те, що на території НПЗ Petrotel Lukoil в Румунії проводяться обшуки. Слідчі дії пройшли в 23 офісах компаній ЛУКОЙЛа. Після цього робота заводу була припинена, але вже через кілька днів відновлена.

Румунська влада заявляли, що тимчасова зупинка заводу сталася через перевірки в рамках розслідування справи про ухилення від сплати податків і відмиванні грошей, але до конкретних співробітникам компанії претензії не пред'являлися. 

Також повідомлялося, що Румунія погрожує націоналізувати завод російського "Лукойла".