Небоженко: Конфлікт між Порошенком і Коломойським ще не назрів

Говорити про назрівання конфлікту між губернатором Дніпропетровщини Ігорем коломойським і "Блоком Петра Порошенка" поки що зарано

Про це в коментарі  Еспресо.TV заявив політолог Віктор Небоженко.

Він зазначив, що конфлікти між олігархами і президентом були і раніше, за часів Кучми, Ющенка, Януковича.  "Вони стосувалися того, скільки олігархи будуть віддавати (долю, - ред.) президенту", - уточнив експерт.

"Драматизм цієї ситуації (конфлікт з Філатовим, - ред.) полягає в тому, що президент Порошенко сам олігарх", - зазначив Небоженко.

На його думку, президент пішов на дуже "слизьку операцію", намагаючись посилити  Верховну Раду депутатами Ахметова, Льовочкіна, і таким чином  збалансувати позиції Коломойського.

"Президент зробив помилку, намагаючись сформувати парламентську більшість, опираючись не на політичний орієнтир, а на олігархів і їх можливості купувати депутатські місця. Тепер пішла "обратка"", - сказав експерт.

Разом з  тим, він вважає, що президентська більшість поки ще остаточно не сформована, і говорити про назрівання конфлікту між Коломойським і "Блоком Порошенка" ще зарано.

"Це тільки початок… Поки в цьому (вихід Філатова з БПП, - ред.) немає ніякої трагедії, оскільки президентська більшість ще не сформовано", - сказав Небоженко.

При цьому він прогнозує, що президентська  більшість може бути сформовано протягом найближчих двох-трьох місяців.  

Нагадаємо, вчора ввечері  заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Борис Філатов заявив про свій вихід з фракції "Блок Петра Порошенка" чере6з те, що його не пустили на засідання фракції.

Згодом кілька депутатів від БПП з Дніпропетровської області пригрозили масовим виходом з фракції, оскільки обурені тим, що Філатова не пустили на засідання політсили і тим, що Порошенко навів неоднозначних людей у блок.