Медвєдєв вже розпродує діаманти на іноземних аукціонах

Російський прем’єр-міністр Дмитро Медведєв дозволив продати за кордон два діаманти ціною понад $1 млн

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на РБК.

Компанія "АЛРОСА" отримала дозвіл уряду Росії продати два унікальних діаманта масою більше 50 каратів кожен на іноземних аукціонах. В ході торгів на аукціоні ціна на унікальний камінь може збільшитися в півтора рази

Про те, що компанія може продати за кордон два камені масою 52,25 карати і масою 54,09 карати, йдеться у розпорядженні уряду, підписаному Медведєвим 24 листопада і опублікованій сьогодні на офіційному інтернет-порталі правової інформації.

За положенням про ввезення і вивезення з Росії дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння і сировинних товарів, що містять дорогоцінні метали, прийнятому в 2010 році, дозвіл на експорт каменів вагою більше 10 каратів дає тільки окреме розпорядження уряду.

Форма білого діаманта називається pear, форма квадратного - radiant, камені призначені для продажу через міжнародні аукціонні будинки. Коли і як продадуть камені поки невідомо.

"АЛРОСА" домовилася про співпрацю з найбільшим аукціонним будинком Sotheby's в 2013 році, а в цьому році - з Christie's. Мета співпраці з міжнародними аукціонними будинками - просування російських алмазів і бренду компанії на міжнародних ринках.