Національну продукцію 32-х народів світу продаватимуть у Києві для допомоги внутрішнім переселенцям

Посольства 32 країн влаштують у Києві благодійний ярмарок для допомоги біженцям зі Сходу та з Криму

Посольства 32 країн світу візьмуть участь у ХХІІ Благодійному ярмарку, який пройде на НСК "Олімпійський" 6 грудня. Про це повідомила президент Міжнародного жіночого клуба Києва (МЖКК), який опікується цим заходом, Елізабет Куркова, передає Укрінформ.

"Шостого грудня посольства іноземних держав, що розташовані у Києві, організують виставку та продаж різноманітної національної продукції - це страви національної кухні, одяг, побутова техніка, електроніка, різноманітні сувеніри. Отримані кошти від продажу підуть на доброчинність, зокрема на допомогу вимушеним переселенцям зі сходу України та Криму", - повідомила президент МЖКК.

За словами голови благодійного комітету Наталії Мустафіної, кошти будуть розподілені між 4 проектами, спрямованими на підтримку жінок, дітей, людей похилого віку та людей з обмеженими можливостями.

На ярмарку виступлять музичні та танцювальні колективи з усього світу. Для дітлахів буде облаштовано дитячий куточок. Будуть представлені такі екзотичні країни, як Мексика та Перу, країни Азії - Корея, В'єтнам і Японія тощо. Диппредставництва проводитимуть різноманітні конкурси, переможці яких отримають цікаві призи від спонсорів.

Так, представник Клубу дружин послів Шон Стікінгс (Велика Британія) повідомила, що посольство приготувало багато цікавинок. "На ярмарку можна буде скуштувати відомий на весь світ британський чай з різдвяним пудингом, скуштувати шотландський віскі. Ярмарок - це прекрасна нагода відвідати одночасно багато країн світу", - зазначила вона.

Захід розпочнеться о 10 годині.