Палій: Обіцянки іноземної зброї для України – це сигнал Росії зупинити ескалацію на Донбасі

Позиція Литви і Польщі щодо надання Україні зброї чітко показує Росії, що в разі підтримання конфлікту на Донбасі буде серйозна допомога Україні

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив політолог Олександр Палій, коментуючи питання надання Україні зброї від іноземних держав.

За його словами, "в цьому необхідність вже років десять була".

"Фрази від керівництва Литви і Польщі про надання Україні зброї дають Росії зрозуміти, що ескалувати ситуацію не бажано, що можлива серйозна допомога Україні, що, мовляв, США від цього утримуються нині, але якщо Росія буде продовжувати ескалацію, буде продовжувати ескалувати Схід України і туди конвої ці з гуманітарною допомогою, яку їсти не можна, а яка дуже добре вибухає і палає, спрямовувати, то тоді, відповідно, можливі рішення по озброєнню", - зазначив він.

Водночас, політолог переконаний, що за нинішньої економічної ситуації Україні треба протриматися ще кілька місяців, щоб Росія втратила інтерес до дестабілізації нашої держави. 

"Зараз ситуація цікава, якщо ситуація в економіці розвиватиметься саме так, як розвивається, зокрема в енергетиці, то десь місяців нам кілька протриматися, і вже після того Росії буде вже не до України", - зауважив Палій.

-

Зазначимо, сьогодні Польща ще раз нагадала, що згодна продати Україні зброю, якщо Київ попросить.

Тим часом Литва планує у 2015 році надати армії України фінансову допомогу у розмірі близько 43,5 тис. євро, а також матеріальне забезпечення.