Порошенко вважає, що Мінські домовленності приведуть до миру на Донбасі

Я впевнений, що Мінський протокол та Мінський меморандум приведуть до миру на Донбасі

Про це сьогодні під час урочистого засідання Верховної Ради сказав президент України Петро Порошенко, передає Еспресо.TV.

"Мій мирний план, розроблений на його основі Мінський протокол і Мінський меморандум в підсумку приведуть до миру на Донбасі. В якості безальтернативній бази для політичного врегулювання цей документ визнаний усім світом, до речі в тому числі Російською Федерацією, яка поставила під Мінським меморандумом свій підпис", - заявив він.

"Зазираючи в майбутнє, чітко бачу, що встановлення миру на Донбасі не буде означати позбавлення від військової загрози зі сходу. На жаль, ця загроза проглядається на дуже далекосяжну історичну перспективу, і буде постійно потребуватиме великих зусиль і колосальних ресурсів. Ця реальність, яку Україна усвідомила запізно, яку ми змінити, навряд чи, зможемо, але якій необхідно навчитися протидіяти - вибачте, інколи навіть спати з револьвером під подушкою: так званий ворог біля воріт", - зазначив Порошенко.


Детальніше читайте на УНІАН:http://www.unian.ua/politics/1014693-prezident-vpevneniy-scho-yogo-mirniy-plan-ta-minskiy-protokol-vstanovlyat-mir-na-donbasi.html