Донька Курта Кобейна зніме про батька фільм

Продюсером документальної стрічки стане дочка співака Френсіс Бін Кобейн

Дочка Курта Кобейна повідомила в Twitter, що є виконавчим продюсером документального фільму про свого батька, пише "Сплетник"

Стрічка має назву Kurt Cobain: Montage of Heck, вона вийде вже наступного року на телеканалі НВО.

Таку назву було обрано не випадково - на честь експериментального треку, який Кобейн записав у 1988 році.

Режисером картини виступив Бретт Морген - автор документального фільму про групу Rolling Stones. Він отримав доступ до архіву музиканта, де виявив безліч аудіо- та відеоматеріалів, а також фотографій. В цілому Морген працював над картиною протягом восьми років. У фінальний варіант фільму увійдуть десятки фрагментів виступів групи Nirvana, а також записи Кобейна, які ніколи раніше не видавалися.

Активну участь у його створенні брала і вдова музиканта - Кортні Лав. Однак зараз відзначається, що її роль у цьому вже знизилася.

Це буде не єдиний фільм про Курта Кобейна. У 1997 році вийшла документальна стрічка "Курт і Кортні", яку Лав різко розкритикувала. У 2006 році вийшов фільм Гаса Ван Сента "Останні дні", де головну роль зіграв Майкл Пітт. У картині розповідається історія останніх днів життя невідомого рок-музиканта на ім'я Блейк. Сюжет сильно нагадує реальну біографію Курта Кобейна, а в героях можна впізнати людей з його оточення. Через рік в США вийшов документальний фільм "Kurt Cobain About a Son". У ньому були представлені інтерв'ю музиканта, зроблені журналістом Майком Азеррадом, які раніше не видавалися.