Путін купує лояльність європейських радикалів, щоб розвалити ЄС, - Яременко

У своїх намірах розвалити ЄС і НАТО Володимир Путін покладає надію також на крайньоправі і крайньоліві політичні рухи в європейських країнах

Про це заявив дипломат Богдан Яременко у програмі "Нічний телеекспрес з Наталкою Лятуринською" на Еспресо.TV

"У своїх намірах розвалити ЄС, НАТО, російська дипломатія, Володимир Путін роблять серед іншого велику ставку на крайньоправі і крайньоліві політичні рухи в європейських країнах. Як не дивно, оці крайні спектри політики в євро країнах, чомусь знаходять спільну мову в плані розуміння і в плані поваги і любові до РФ і, звичайно, не в останню чергу тому, що РФ використовує гроші, як засіб придбання лояльності й інтересу оцих маргінальних груп", - зазначив дипломат.

За його словами, гроші, які дає Росія радикалам, ідуть "на вибори, на політичну діяльність, на рекламу". 

"У кожній країні світу є певні економічні і політичні проблеми, і правильно організована кампанія, в тому числі інформаційна, допомагає політичним силам здобувати популярність, поширювати свої погляди і приходити до влади у результаті виборів. От таким чином російська розвідка, російська дипломатія використовує демократичні інструменти для приведення до влади тих сил, які, за їхнім задумом, і будуть розвалювати Європу", - зауважив Яременко.

При цьому дипломат звернув увагу на поведінку Марін Ле Пен та її правій фракції у Європарламенті, "де вони "блокуються" і становлять десь близько 100 людей такої групи, можна цю групу назвати "групою друзів Путіна". 

"Ось ці люди блокують певні рішення, вносять сум'яття в політичний процес", - наголосив Яременко.

-

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, ультраправа французька партія Національний фронт отримає від російського банку "Перший чесько-російський банк", який пов'язаний з Кремлем, 40 млн євро.