Путін у розмові з Порошенком пригрозив наступом, - ЗМІ

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з російським президентом Володимиром Путіним, під час якої останні пригрозив наступом на Україну

Про це повідомив представник Адміністрації президента України (АПУ), пише Еспресо.TV з посиланням на "Інсайдер".

Як зазначається, вчора о 22:00 журналісти, які очікували завершення фракції "Блоку Петра Порошенка", стали свідками того, як з адміністрації президента вийшов посол Росії Михайло Зурабов.

Пізніше представник АПУ повідомив, що в цей час відбулась важка розмова Порошенка з Путіним у присутності російського посла.

Розмова тривала півтори години, на засідання фракції президент прийшов незадоволеним. "Є проблема з Росією - вони погрожують розпочати наступ і вимагають визнання сепаратистських республік, а також відмова від вступу в НАТО і ЄС", - розповіло джерело.

Ще одне джерело, близьке до українського президента, повідомило, що контактів з Москвою не було більше тижня, після саміту в Австралії.

"Якщо раніше вони мало не кожен день говорили по телефону, плюс ми спілкувалися через посередників, то зараз всі контакти припинилися І ми не розуміємо, що він задумав", - заявив співрозмовник видання напередодні.

Нагадаємо, раніше Кремль зажадав гарантій відмови України від НАТО.