Російський сенатор просить Слідчий комітет перевірити психіку Мілонова

Член Ради Федерації Костянтин Добринін направив запит до Слідчого комітету з проханням перевірити висловлювання депутата петербурзького Законодавчого зібрання Віталія Мілонова на екстремізм

Про це сенатор повідомив у своєму ЖЖ.

"За допомогою висловлювань, широко тиражованих в засобах масової інформації, названий громадянин фактично виконує провокаційну роль у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі в Криму і умисному ускладненні міждержавних відносин Росії та України", - написав Добринін.

До запиту Добринін прикріпив висновок незалежного експерта-лінгвіста, що доводить наявність у публічних закликах Мілонова ознак екстремізму.

Добринін також просить провести перевірку зроблених на Україні фотографій Мілонова, де той відображений зі зброєю в руках. За його словами, депутат підпадає по дії статей "Сприяння терористичної діяльності", "Організація незаконного збройного формування або участь у ньому" і "Незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї". На всіх знімках Мілонов присутня "у звичайній для нього футболці з нарочито демонстрованим написом "православ'я або смерть".

Крім того, сенатор сумнівається в психічному стані петербурзького парламентарія.

"В результаті огляду цілком можуть бути виявлені підстави для постановка питання про обмеження дієздатності або про визнання недієздатним пана Мілонова з подальшим призначенням йому опікуна, причому, ймовірно з числа депутатів Законодавчих Зборів", - йдеться у запиті.