МВС обіцяє розібратися з "хуліганами", які влаштували безлад на концерті Лорак

Міліція обіцяє дати правову оцінку діям активістам, які вчора намагалися зірвати концерт Ані Лорак у Києві і здійснили напади на людей, які прийшли на концерт

Про це у своєму "Фейсбуці" провідомив радник міністра внутрішніх справ, новообраний депутат Антон Геращенко, передає Еспресо.TV.

За його словами, концерт співачки намагалися зірвати представники партії "Свобода" та низки інших організацій.

"Оцінку їх діям по нападам на мирних киян, які купили квитки на концерт і отримали в обличчя заряд перцівки, буде обов'язково дана в рамках кримінально-процесуального кодексу за статтею хуліганство", - попередив Геращенко.

Він також  додав, що російський телеканал Life News навіть зробив брехливий зробив трилер жахів з історії зі зривом концерту, а також з побиттям і присканням в обличчя журналістці каналу перцевою рідиною.

"Я подивився відео, де ця журналістка віщає в прямому ефірі Life News і спочатку закриває ліве око, мабуть обпечене перцівкою, а потім замість лівого ока - правий. Будь на моєму місці великий театральний режисер Станіславський, він би напевно сказав дивлячись на таку гру російської журналістки своє знамените - "Не вірю!", - написав радники міністра.

Разом з тим, пре-служба київської міліції повідомила, що під час сутичок на концерті Лорак від сльозогінного газу постраждали троє міліціонерів. "Під час здійснення охорони громадського порядку навколо палацу «Україна» троє працівників міліції, намагаючись припинити протиправні дії хуліганів, отримали ушкодження від потрапляння сльозогінного газу у дихальні шляхи та на слизові оболонки очей. Постраждалим медики швидкої надали першу необхідну допомогу на місці. З числа цивільних громадян ніхто не постраждав", – поінформували в міліції.

Нагадаємо, вчора ввечері 26 листопада близько сотні молодих людей намагалися зірвати концерт Ані Лорак у столичному палаці "Україна".

Активісти у знак протесту проти дій Лорак кидали петарди та яйця перед початком концерту, а також знесли паркан біля входу до будівлі. У хід пішли навіть димові шашки, тому міліції довелося застосувати кийки.  Людей, які прийшли  на концерт, проводжали викриками "Ганьба!".

Активісти  вимагали від співачки, щоб вона віддала увесь свій гонорар на підтримку армії, а також привселюдно вибачилася перед українським народом за зраду.