Вдові загиблого на Сході легендарного полковника через бюрократичні проволоки відмовили у допомозі та пенсії

Вдові загиблого під Новоазовськом полковника В'ячеслава Галви було офіційно відмовлено в допомозі та пенсії, у черзі на квартиру

Як повідомляє на своїй сторінці в "Фейсбуці" його бойовий побратим, інструктор з вогневої підготовки Костянтин Лесник, причина в тому, що чиновники не можуть знайти оригінал рапорту про його призначення в батальйон.

"Сьогодні (26 листопада – ред.) рівно 90 днів, як загинув мій друг - Великий Воїн, інструктор від Бога, чудова людина - В'ячеслав Галва "Кузьмич". І треба ж так, що саме сьогодні його вдові було офіційно відмовлено в допомозі та пенсії, у черзі на квартиру, на яку Слава стояв ще з часів служби в ГУР ГШ МО. Все - великий привіт від держави! Не можуть знайти рапорт про його призначення в батальйон. Ксерокопія є, а оригінал відсутній", - пише Лесник.

За його словами, інструктор В'ячеслав Галва йшов у бій 25 серпня, перший входячи на чолі розвідвзводу в Новоазовськ

"Відразу після прориву росіян через наш кордон ніхто навіть не знав - є там ворог, чи ні !!! Тому туди й пішов Кузьмич зі своїми "курсантами" , яких місяць навчав. Пішов, хоча не був зобов'язаний, винен, ніхто навіть не вимагав би. Просто пішов, бо це були "його люди", не думаючи про пенсії, привілеї, звання, медалі. Він просто не міг інакше !!!", - розповідає Лесник.

"У найспекотніші дні літніх боїв ми зі Славою спільно проводили навчання в 4 підрозділах різного підпорядкування. Крім того - і Кузьмич і я окремо проводили ще заняття у підрозділах окремо один від одного. На моєму рахунку - 8 підрозділів. Упевнений, що у Кузьмича в рази більше. Йому багато хто з новобранців зобов'язані життям", - додає інструктор.