Генпрокуратура шукає джерело мільйонів комуніста Калєтніка

Щодо соратника колишнього президента Віктора Януковича екс-народного депутата від Комуністичної партії, Ігоря Калєтніка порушено кримінальну справу

Про це повідомили в Центрі протидії корупції, передає Еспресо.TV з посиланням на "Радіо свобода".

Як зазначається у повідомленні, управлінням з розслідування особливо важливих справ розпочато досудове розслідування за фактом незаконного збагачення Калєтніка, тобто одержання неправомірної вигоди у великих розмірах та її передачі близьким родичам. 

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру, розслідується законність отримання Калєтніком понад $8 млн готівки, яку той особисто вніс на свій рахунок і перерахував на зарубіжний рахунок своєї дочки.

"Екс-головний митник країни, суддя, перший віце-спікер Верховної Ради і, врешті-решт, соратник Януковича – Ігор Калєтнік у своїй декларації за 2013 рік вказав, що отримав подарунків на суму майже 70 млн грн. Майже таку ж суму комуніст переказав на зарубіжний банківський рахунок", – зазначають у Центрі протидії корупції. 

Відповідно до закону "Про запобігання та протидію корупції", народні депутати можуть приймати подарунки, які "відповідають загальновизнаним уявленням про гостинність і пожертву, якщо вартість таких подарунків не перевищує 50% мінімальної заробітної плати, встановленої на день прийняття дарунка".

Наразі з родиною Калєтників зв’язку немає. Колишня прес-секретарка Калєтніка-старшого телефоном порадила журналістам шукати Калєтніка-молодшого – у Росії. 

Нагадаємо, у червні в Раді вирішили, що у ГПУ мало доказів злочинів Олійника і Калєтніка3 червня ГПУ внесла до Верховної Ради подання про зняття недоторканності з Олійника та Калєтніка. Як відомо, саме Олійник був співавтором скандальних "законів про диктатуру" часів Януковича, які за головуванням Калетника приймалися голосуванням руками.