Ідея ліквідації Міністерства молоді та спорту є хибною, - Томенко

Віце-президент НОК України, народний депутат Микола Томенко розповів про інформацію щодо можливої ліквідації Міністерства молоді та спорту

Про це повідомляє Еспресо.TV, з посиланням на офіційний сайт Томенка. 

Ідея ліквідації Міністерства молоді і спорту України є хибною. 

Таке переконання висловив народний депутат, віце-президент Національного олімпійського комітету України Микола Томенко.

Зокрема, він зауважив, що в роботі групи експертів, що працює з Прем’єр-міністром та Президентом над визначенням оптимальної структури Уряду та обговорює ідею скорочення міністерств, виникла парадоксальна ситуація, що «бізнес-міністерства» ніхто не збирається скорочувати, натомість кількість гуманітарних міністерств може зменшитись. Так, зараз активно обговорюється ідея щодо ліквідації Міністерства молоді і спорту України.

"Це хибна ідея, – переконаний Томенко. – Можна говорити про оптимізацію діяльності цього міністерства, але не про ліквідацію. Особливо, за сьогоднішніх обставин, коли спорт є поодиноким носієм позитивних новин для України, а активний спосіб життя та масовий спорт взагалі мусять бути одним із пріоритетів державної політики (про що, до речі, зафіксовано в коаліційній угоді)".

На думку народного депутата, рішення про ліквідацію Мінспорту можна пояснити тим, що так звані "бізнес-лобісти", що працюють над структурою Уряду, зацікавлені більше у вирішенні своїх корпоративних інтересів, а не в тому, щоб майбутній Уряд активно працював над реалізацією суспільних чи гуманітарних програм.

Томенко зазначив, що він як віце-президент Національного олімпійського комітету України разом зі спортивною громадськістю буде робити все, щоб не допустити зменшення фінансування фізичної культури та спорту і ліквідації відповідного міністерства.

Водночас Микола Томенко додав, що він як прихильник так званого технократичного уряду вважає, що і очолювати Міністерство молоді і спорту повинна людина, що має ім’я, авторитет та досвід роботи в українському спорті.