Кокотюха порадив новим парламентарям більше читати

Письменник Андрій Кокотюха порадив новообраним депутатам Верховної Ради частіше зазирати у книжки

Про це він сказав у "Вечірньому телеекспресі" на Еспресо.TV

"Як правило – це люди, які, на жаль, мало читають художньої літератури. Якби вони її читали, то відчували б усю міру відповідальності, яку вони вчора отримали", - порадив парламентарям письменник.

Цей парламент, за словами Кокотюхи, зробив велику помилку.

"Зовнішній ворог – абсолютно чіткий і ясний. Президент не говорить, хто ворог, а прем'єр-міністр прекрасно це артикулює. Але в нас ще є внутрішні вороги – це той самий "Опозиційний блок", з яким в принципі доведеться рахуватися. Вони претендують на комітет зі свободи слова, але ніхто їм цього не заперечує. Але у нас немає в Раді справжньої опозиції, тому що там немає, з ким дискутувати, бо, як правило, опозиція – це противага владі, а "Опозиційний блок" – це не опозиція, "5 колона", вони голосували, зокрема, за "диктаторські закони", і їм сьогодні хочуть віддати комітет по свободі слова. І таких небезпек внутрішнього характеру цей парламент не відчуває нібито", - сказав він. 

Водночас Кокотюха вважає великою перемогою відсутність у парламенті комуністів. 

"Хоча, з іншого боку, нарешті немає комуністів, нарешті проєвропейськи налаштована більшість, і я так само, як і всі, сподіваюся, що парламент, якщо не захоче працювати, то його змусять працювати, або люди наші, які виходять під стіни Верховної Ради, або, як це не прикро визнавати, ззовні, ті наші західні партнери, які довіряють нам гроші, то вони будуть тиснути на українську верхівку. Ну, шо робити – на жаль, на них треба тиснути", - сказав письменник.