Названі 50 кращих студентських міст світу

Британська компанія Quacquarelli Symonds втретє оприлюднила щорічний рейтинг 50 кращих студентських міст світу

Про це передає Еспресо.TV, з посилання на сайт компанії. 

"Париж зберіг своє звання номера один серед студентських міст світу, очоливши рейтинг кращих студентських міст третій рік поспіль", - йдеться у рейтингу.

Тим часом минулорічний суперник Парижа - англійський Лондон - скотився на одну позицію вниз до третього місця, а другий рядок зайняв Мельбурн (Австралія).

Дослідники відзначили, що найбільш представленою у рейтингу країною залишається США.

"Цього року методологія індексу була розширена до 18 показників; вони були об'єднані, щоб оцінити кожне місто в п'яти ключових категоріях: рейтинги університетів, сукупність студентів, інтерес абітурієнтів, активність працевлаштування та доступність", - зазначили в QS.

Всього в рейтингу цього року представлені 29 країн. Найбільша кількість міст в рейтингу - 20 - знаходиться в Європі, 12 знаходяться в Північній Америці, 9 - в Азії, Океанія представлена 7-ма містами і Південна Америка двома.

У компанії відзначили, що для того, щоб стати кандидатами, міста повинні відповідати двом основним критеріям: чисельність населення, принаймні, 250 тис. людей і мінімум два вищих навчальних заклади, що входять в рейтинги QS.