Путін розповів турецьким ЗМІ, що санкції "нелегітимні"

Односторонні обмежувальні заходи, введені США, ЄС, Японією, Австралією проти РФ, нелегітимні

Про це заявив президент Росії Володимир Путін турецькому виданню "Анадолу" напередодні візиту до Туреччини, передає Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

Розмовляти мовою санкцій і ультиматумів з Москвою безперспективно, такий тиск загрожує міжнародній стабільності, заявив президент Путін, закликавши Захід подолати хибну логіку загроз і переключитися на пошук взаємоприйнятних рішень.

"Розраховуємо, що здоровий глузд візьме верх. Закликаємо подолати хибну логіку обмежень і загроз, переключитися на пошук взаємоприйнятних розв'язок накопичених проблем", - заявив Путін.

Нагадаємо, відносини РФ і Заходу погіршилися у зв'язку з анексією Криму та окупацією українських територій. Наприкінці липня ЄС і США від точкових санкцій проти окремих фізосіб і компаній перейшли до заходів проти цілих секторів російської економіки. У відповідь Росія обмежила імпорт продовольчих товарів з країн, які ввели відносно неї санкції: США, держав ЄС, Канади, Австралії та Норвегії.

Робочий візит Путіна до Туреччини запланований на 1 грудня. Напередодні Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган розкритикував Сполучені Штати за їх "нахабство" і "нескінченні вимоги".