Ще один депутат російської Держдуми пропонує вислати Януковича

Депутат Держдуми від партії "Єдина Росія" Валерій Якушев вважає, що колишнього президента України Віктора Януковича потрібно відправити на батьківщину

Про це він повідомив радіостанції "Говорить Москва", пише "Snob.ru".

Депутат вважає, що політикам, які біжать від правосуддя на батьківщині, немає місця в Росії. "Спочатку у себе наведи порядок, там створи умови", - упевнений російський парламентарій. Він висловив сподівання, що українська влада і представники Донецької та Луганської народних республік незабаром зможуть вирішити конфлікт.

На думку Якушева, прем'єр-міністр Микола Азаров, його син Олексій (радник прем'єр-міністра Януковича в 2002-2003 роках), генпрокурор Віктор Пшонка і сам Янукович, які втекли з України, повинні допомогти Донбасу і підтримати політику Росії щодо "Новоросії".

"Якщо Азаров, Янукович, Пшонка по-людськи не розуміють свій моральний обов'язок перед жителями Донбасу і не хочуть надати допомогу його жителям, то потрібно не просто просити, щоб вони виїхали, а гнати палицею з Росії і нехай їх судять на їхній батьківщині по їхнім законам. Вони повинні спокутувати свою провину, а не ховатися від своїх побратимів. Навіщо вони тут, якщо не підтримують політику Росії і Новоросію? І Росія має повне моральне право вислати їх з країни, але краще б вони одумалися і почали допомагати Донецьку і всій Новоросії", - зазначив Якушев.

Нагадаємо, раніше депутат Держдуми Росії Валерій Рашкін зазначив, що Росія не повинна рятувати «втікачів і нечистих на руку» українських політиків, таких, як Микола Азаров, його син та син екс-президента України Віктора Януковича.