Свободівця Мірошниченка хочуть притягнути за бійку через Ані Лорак

Міліція збирає докази причетності одного з колишніх народних депутатів до організації сутичок під час пікетування концерту Ані Лорак у Києві

Про це повідомив начальник ГУ МВС України у м.Києві Олександр Терещук на брифінгу у п'ятницю, передає Еспресо.TV, з посиланням на "Укрінформ".

"Одним з організаторів (зіткнень пікетувальників з правоохоронцями, - Ред.) був колишній народний депутат. Зараз збираються матеріали, докази і буде прийматися рішення щодо притягнення його до відповідальності", - сказав Терещук.

За його словами, уже встановлені особи 17 активних учасників безчинств, четверо - затримані.

"За вчинення протиправних дій затримано чотирьох мітингувальників. Це молоді люди, 17 років і трохи старші. Ми їх допитали і відпустили під особисті зобов'язання. Як тільки будуть докази того, що вони скоїли, будуть проведені стосовно них слідчі дії", - заявив керівник столичної міліції.

Він також поінформував, що під час сутичок постраждало декілька правоохоронців, які зазнали травм різної тяжкості. П'ятеро з них отруїлися застосованим проти них сльозогінним газом і перебувають у лікарні.

Як повідомлялося, упродовж двох днів 26 та 27 листопада групи людей пікетували Національний палац мистецтв "Україна" у Києві, вимагаючи скасувати концерти співачки Ані Лорак через її "тісні творчі зв'язки з Росією", зокрема, отримання музичної премії у Москві під час Революції Гідності.

У ході акції сталися сутички пікетувальників, які намагалися прорватися до концертного залу, з правоохоронцями.

На місці подій перебував колишній народний депутат від ВО "Свобода" Ігор Мірошниченко.

Раніше пікети з аналогічними вимогами відбулися перед концертом Лорак в Одесі, де також сталися зіткнення бійців спецзагону міліції з мітингувальниками.