У Лондоні колишній дружині фінансиста присуджена рекордна сума при розділі майна - $530 млн

Високий суд Лондона присудив Джеймі Купер-Хон, яка розлучилася з керуючим хедж-фондом Крістофером хоном, виплату в цілому $ 530 млн при розділі майна

Це найбільша виплата, коли-небудь назначавшаяся при розлученні у Великобританії, повідомляють "Ведомости " з посиланням на The Wall Street Journal.

Суддя присудив 49-річній Джеймі Купер-Хон $493 млн коштами, а також власність в Коннектикуті і збільшення її частки в пенсійних відрахуваннях. Спільне майно колишнього подружжя оцінюється в $ 1,3 млрд. Мотивувальна частина рішення буде оголошена в грудні.

Колишня дружина претендувала на половину майна, тоді як Крістофер Хон наполягав, що їй належить чверть на тій підставі, що його талант інвестора являв собою особливий внесок у їх спільне майно. На судовому засіданні Хон порівнював себе з деякими найвідомішими інвесторами світу, включаючи Джорджа Сороса. 

Хон управляє The Children's Investment Fund Management (TCI). Цей хедж-фонд - один із найприбутковіших в Європі. Торік його дохід склав 47%, в 2012 р - 29%. Кошти під управлінням фонду - $ 12 млрд, Хон відомий як інвестор-активіст, в останні роки вимагав змін в таких компаніях, як Japan Tobacco, Lloyds Banking Group і EADS (зараз - Airbus Group).