ЄС стурбований "інтеграцією" Росії і Південної Осетії

Євросоюз заявив про заклопотаність можливим підписанням договору про союзництво і партнерство між Росією і Південною Осетією

Офіційний представник глави дипломатії ЄС Майя Косьянчич нагадала, що віце-голова Єврокомісії Федеріка Могеріні на засіданні ради асоціації ЄС-Грузія вже висловила стурбованість з даного питання, повідомляє Росбалт.

"Коли перша з цих угод була підписана, ми випустили заяву, дуже ясно висловивши стурбованість, ми заявили про однозначну підтримку територіальної цілісності та єдності Грузії. Наша позиція залишається незмінною", - сказала Косьянчич.

Раніше голова парламенту Південної Осетії Анатолій Бібілов повідомив, що Росія і Південна Осетія на початку 2015 року можуть укласти договір, аналогічний договору про союзництво і стратегічне партнерство між РФ і Абхазією, при цьому документ буде носити "більш інтеграційний характер".

Як повідомлялося, 24 листопада президент Росії Володимир Путін і глава Республіки Абхазія Рауль Хаджимба підписали договір про союзництво і стратегічне партнерство.