З моменту оголошення "перемир'я" терористи обстрілювали сили АТО понад 3,5 тисячі разів

За минулу добу зафіксовано близько 50 обстрілів позицій українських військ. Загальна кількість обстрілів російсько-терористичними військами з початку так званого "перемир'я" перевищила 3580

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" написав координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

У Петровському районі Донецька зафіксовано 3 "кочівні" розрахунки 120-мм мінометів бойовиків, що переміщаються на автотранспорті. Після стрілянини розрахунки оперативно згортаються і залишають вогневі позиції. Мінометників прикриває група стрільців. Також в даному районі зафіксовані позиції РСЗВ супротивника.

До Путиловскому мосту в Донецьку продовжують прибувати підрозділи російсько-терористичних військ. Відзначений підхід як мінімум 3 танків з екіпажами з російських найманців. Боєприпаси підвозяться з південного напрямку через Торез.

З позицій в районі населеного пункту Яковлівка на Донеччині по позиціях українських військ на південь від Авдіївки і в районі кільцевої дороги працюють 2 батареї ствольної артилерії противника (122-мм гаубиці Д-30). Вогонь ведеться з коригуванням та дорозвідкою цілей, відзначається ефективне управління артилерійським вогнем на даній ділянці, що здійснюється російськими офіцерами.

У районі населеного пункту Гранітне російсько-терористичні війська здійснили нові спроби просування невеликими групами в бік населеного пункту Старогнатівка. Спроби закінчилися провалом. Групи противника були вчасно виявлені українськими військами, по них були завдані вогневі удари.

У смузі Вуглегірськ-Дебальцеве з'явилися "кочівні" танки противника. Екіпажі здійснюють прихований вихід на вогневі позиції, 5-6 пострілів і різкий відхід під прикриттям вогню мінометних і кулеметних розрахунків по позиціях українських військ. У районі Вуглегірська українські війська підбили один з таких танків, потім добили з гранатометів.

У район Тельманового прибула "зведена бойова група" російсько-терористичних військ. Склад - російські "козаки" за підтримки декількох БМП і 2 танків.

З боку населених пунктів Миколаївка і Весела гора противник веде мінометний вогонь по позиціях українських військ в районі населених пунктів Станиця Луганська і Трьохізбенка. Відзначається низький рівень підготовки мінометників супротивника. Двічі після влучань бойовиками по житловому сектору Трьохізбенка відкривала вогонь українська артилерія.

Читайте також: Терористи змінюють тактику ведення боїв