В'ятрович: Інститут національної пам'яті запрацює на повну в наступному році

Зараз все ще триває організація Інституту національної пам'яті, який фактично був ліквідований Віктором Януковичем

Про це в ефірі програми "Вечір з Миколою Княжицьким" заявив директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

"Я роблю все, щоб Інститут став чимось серйозним, тому що він потроху встає. Нажаль чимало труднощів в цих процесах, тому що він фактично був ліквідований за часів правління Віктора Януковича, щойно влітку було ухвалено Постанову про повернення йому попереднього статусу центрального органу виконавчої влади", - зазначив В'ятрович. 

За його словами, зараз ще триває донині його організація. "Сподіваюся що вона закінчиться до кінця року і вже наступного року ми зможемо працювати на повну потужність". 

Також В'ятрович додав, що для нього модель того, яким би мав бути такий інститут в ідеалі, – це модель Польського інституту національної пам’яті. "Це масштабна структура, яка має центральне представництво, яка має представництво в кожному практично регіоні, яка проводить дуже масштабну інформаційно-просвітницьку роботу", - зазначив історик. 

"Результатом такої роботи такого роду інститутів у східній Європі стало те, що там зараз жодні спроби якогось повернення до авторитарного минулого неможливі. Нажаль, в Україні ми стали свідками того, що Україна, яка не пройшла цього процесу повернення тоталітарного минулого, опинилася рік тому перед загрозою повернення в це тоталітарне минуле", - підсумував В'ятрович.