В'ятрович запропонує депутатам законодавчо заборонити комуністичну ідеологію

Український інститут національної пам'яті пропонуватиме парламенту низку законопроектів, в тому числі і про заборону комуністичної ідеології та символіки

Про це в ефірі програми "Вечір з Миколою Княжицьким" заявив директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

"Ми будемо пропонувати низку законопроектів, серед них – законопроект про передачу архівів комуністичних спецслужб до спеціально створеного архіву Інституту національної пам’яті, це законопроект про жертв політичних репресій, тому що ми досі користуємося законом "Про реабілітацію", який був прийнятий ще радянські часи, в квітні 1991 року", - заявив В'ятрович. 

Також, за його словами, буде поданий законопроект про визнання учасників національно-визвольного руху. "Ми говоримо не лише про УПА, а в ширшому контексті – і про тих, хто боровся ненасильницькими методами. І один з цих законопроектів мав би бути про засудження комуністичної ідеології, комуністичної символіки, який мав би врешті-решт поставити крапку в можливості відновлення політичних комуністичних проектів на території України", - додав В'ятрович.