У Донецьку бойовики захопили відділення "Ощадбанку" у чотирьрх районах міста

У Донецьку терористи захопили відділення ПАТ "Державний ощадний банк України"

Про це повідомив на брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко, передає Еспресо.TV.

"У м.Донецьку бойовики захопили відділення ПАТ "Державний ощадний банк України" в Ленінському, Калінінському, Пролетарському та Київському районах", - розповів він.

На початку тижня "Ощадбанк" оприлюднив заяву, де було сказано, що установа продовжить працювати на територіях, підконтрольних терористичним організаціям "ДНР" та "ЛНР", принаймні, до початку грудня.

Ще 4 листопада Президент України Петро Порошенко підписав указ, який вводить в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) «Про невідкладні заходи щодо стабілізації соціально-економічної ситуації в Донецькій і Луганській областях». Відповідно до Указу, постанова уряду №595 від 7 листопада 2014 зажадала переведення всіх державних організацій та бюджетних установ з територій, контрольованих незаконними збройними формуваннями в Луганській та Донецькій областях, на підконтрольній Києву території.

Переважна більшість українських банків припинили роботу на контрольованих сепаратистами територіях ще влітку відповідно до введеного НБУ з 24 липня надзвичайним режимом роботи банківської системи в Донецькій, Луганській областях, проте розташовані там відділення Ощадбанк продовжував роботу. За свідченням учасників ринку, в Донецьку відділення та банкомати "Ощадного" продовжують інкасуватися і працювати по сусідству з компаніями, які перейшли на обслуговування в цей держбанк.