Звільнився поліцейський, який застрелив підлітка у США

Поліцейський Даррен Вілсон, який застрелив минулого літа в американському Фергюсоні (штат Міссурі) беззбройного 18-річного афроамериканця Майкла Брауна, звільнився з правоохоронних органів США

Як повідомив у суботу ввечері його адвокат Ніл Брантрейгер, подане прохання про відставку набуває чинності негайно, передає Еспресо.TV із посиланням на "Укрінформ".

"З дня трагічного інциденту, 9 серпня, Вілсон, який пропрацював у поліцейському управлінні Фергюсона шість років, знаходився в адміністративній відпустці - він був відсторонений від виконання службових обов'язків із збереженням утримання. За словами адвоката, правоохоронець змушений був весь цей час переховуватися через погрози фізичної розправи", - йдеться в повідомленні.

Кількома днями раніше Брантрейгер повідомив, що поліцейський має намір звільнитися з правоохоронних органів.

"Питання не в тому, звільниться він чи ні. Питання в тому, коли він це зробить", - сказав адвокат.

Як зазначала телекомпанія CNN, Вілсон не хотів звільнятися з поліції до оголошення рішення присяжних у його справі, оскільки це могло бути розцінено як визнання ним своєї провини. Раніше він заявив в інтерв'ю, що просто робив свою роботу і його совість чиста.

Нагадаємо, що у американському Фергюсоні тривають протести із погромами через рішення присяжних штату Міссурі про відмову у притягненні до відповідальності поліцейського, який застрелив у місті чорношкірого підлітка Майкла Брауна.

Минулої доби поліцейські заарештували 15 протестувальників.