Іноземці в уряді зі старою командою лише "фасад" для збереження звичної системи, - політолог

Щоб запрошувати іноземців до роботи в уряді, слід мати підготовлену команду і нормативну базу, які забезпечать втілення їхньої політики

Таку думку висловив політолог Максим Розумний у програмі "Вечірній телеекспрес" на Еспресо.TV.

"Основний сенс запрошення іноземців полягав у тому, що вони, мовляв, не пов’язані якимись корупційними чи просто діловими зв’язками чи інтересами з певними групами в середині України (політичними, економічними чи кримінальними). У цьому сенсі є резон запрошувати іноземців, як незалежних людей, але тільки в тому разі, якщо це призначення підкріплене якимось іншими додатковими інструментами впливу на політику", - зазначив політолог і наголосив, що основною умовою для успішної діяльності іноземного міністра є відповідна команда.

"Якщо ці іноземці запрошуються на посаду топ-менеджера, але під них є команда, є нормативна база і є групи впливу, які, власне, можуть забезпечити їхню політику і реалізацію їхньої політики. Якщо цього немає, якщо все залишається як є, якщо всі інтереси, прогалини у законодавстві, можливості бюрократії, якщо це все залишається, то це просто "фасад" для збереження старої системи", - переконаний Розумний.

Нагадаємо, за джерелами Еспресо.TVна посади в Кабміні претендують три іноземці: грузин Олександр Квіташвілі, естонець Айварас Абромавичус та американка Яресько Наталія.