Корчинський розповів, як рік тому штурмував Адміністрацію президента

Громадський діяч, журналіст, лідер партії "Братство" Дмитро Корчинський переконує, що намагався помститися міліції за побиття людей на Майдані

Про це він розповів Еспресо.TV.

Як зазначив він, рік тому на Банківській демонстрантів було більше за весь особовий склад правоохоронних органів України. "І нам одразу стало зрозуміло, що владу можна взяти за один день і це треба робити. Ми пішли на Банкову і побачили дуже мало співробітників правоохоронних органів, які захищали адміністрацію", - заявив він. 

"Ми почали її штурм, приєдналося дуже багато різноманітної молоді, футбольних фанатів і взагалі, хто був поруч і безумовно ми би взяли цю установу, якби не з'явилися штрейхбрейкери – лідери парламентської опозиції і не перешкодили нам накопичити достатній ударний кулак. Думаю, якщо б ми там накопичили тисяч 15 людей, то ми б просто масою вичавили б ці внутрішні війська, "Беркут" і Адміністрація була б наша. Тоді б всім чиновникам України стало зрозуміло б, що Януковича більше слухатися не треба – прийшла нова влада", - переконує Корчинський. 

Також Корчинський прокоментував заяву своєї дружини про те, що  він був лише спостерігачем на Банковій. "Безумовно, що я там був присутній, як усі спостерігав і коли на мене завели кримінальну справу і оголосили у міжнародний розшук, не можна було стверджувати, що я там брав участь, навіщо допомагати слідству? Ну…так, я теж там був, теж по мірі можливості разом з усіма добрими людьми, які там накопичилися на цій вулиці, намагався помститися правоохоронним органам за побиття дітей на Майдані", - сказав він.