Путін зізнався, що Росія не може розвивати "Південний потік"

Проект "Південний потік" може бути зупинений, заплановані під нього енергоресурси перенаправлені на інші ринки

Про це заявив президент Росії Володимир Путін на прес-конференції за підсумками переговорів з турецьким колегою, передає Еспресо.TV з посиланням на РБК.

"Ми вдячні турецьким друзям, що хоча прямої вигоди у Туреччині від "Південного потоку" не було, вона вчасно надала всі документи. Але з урахуванням позиції Єврокомісії, з урахуванням того, що ми не отримали дозвіл від Болгарії, вважаємо, що Росія не має можливості розвивати цей проект. Ми змушені будемо переглянути свою участь у цьому проекті. З урахуванням потреб Туреччини ми готові розширити "Блакитний потік" і побудувати другий трубопровід", - сказав Путін.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав Європу та США інвестувати в українську газотранспортну систему, а не в російській політичний проект "Південний потік".

"Південний потік"- російсько-італійський проект системи газопроводів, що мав пройти дном Чорного моря з Новоросійська в болгарський порт Варну (або до Румунії) і далі через Балканський півострів в Італію й Австрію. Перші поставки газу по трубопроводу мали відбутися в кінці 2015 року. Крім Росії в проекті беруть участь Болгарія, Австрія, Угорщина, Греція, Сербія, Словенія і Хорватія.