Джемілєв про дружбу Путіна і Ердогана: Анкара зосередилась на зміцненні власних позицій

Анкара зосередилась на зміцненні своїх власних позицій, намагаючись встановити економічні зв’язки з Росією

Про це на своїй офіційній сторінці у "Фейсбуці" написав Уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілев.

"Турецький президент, намагаючись обминути гострі політичні кути, приділив увагу економічним питанням. Із наголошеного найбільші розбіжності у взаєморозумінні державних очільників стосувались сирійської кризи", - прокоментував зустріч турецького президента Ердогана з Путіним.

Стосовно анексії Криму,  Ердоган  коротко відмітив, що кримськотатарський народ, як братній народ, не губиться з кола зору Туреччини.

Турецький президент зауважив, що у разі виникнення будь-яких проблем у питанні захисту прав людей, буде можливість вирішення, обговорюючи їх безпосередньо.

"В якості підсумку, можна іще раз нагадати висновки озвучені 8 місяців тому: Туреччина не може самостійно вдатися до кроків, спрямованих проти агресивних дій Росії в Криму. Цьому заважає економічна та енергетична залежність держави, а також дуже складна зовнішньополітична ситуація", - вважає Джемілєв.

Нагадаємо, 1 грудня відбулася зустріч президентів Туреччини та Росії. За їх результатами сторони домовилися про будівництво нового морського газопроводу через Чорне море в Туреччину.

Крім того, Путін попросив Туреччину допомогти підготувати інфраструктуру до чемпіонату світу 2018 року.