Глава МЗС Литви закликає Захід допомогти українській армії

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс закликає Захід підтримати Україну, зокрема і у військовій сфері

Про це він заявив у вівторок, 2 грудня, після прибуття до Брюсселя на зустріч із іншими керівниками МЗС країн НАТО, передає Еспресо.TV з посиланням на Радіо Свобода.

"З часу, як вони зіштовхнулися із зовнішньою агресією, це вже не є міжнародним конфліктом. Вони мають воювати. Це війна. Вони мають проводити реформи. А ми зобов’язані підтримати українську владу у всіх планах: економічному, фінансовому і політичному. Також я б сказав у військовому, допомагаючи їхнім збройним силам", – наголосив Лінкявічюс.

У Європейському союзі раніше заявляли, що ЄС як невійськове об’єднання, у принципі, не має можливості надавати військову допомогу будь-кому, але це можуть робити окремі країни-члени.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що російська федерація планує офіційну анексію Абхазії, що ускладнить шлях Грузії до НАТО.

16 березня 2014 на території Криму і Севастополя відбувся так званий "референдум" про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Україна, Європейський союз та США не визнали це голосування і вважають, що Росія анексувала Крим.

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також у введенні військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.