МЗС Литви: Росія готує офіційну повномасштабну анексію Абхазії

Російська федерація планує офіційну анексію Абхазії, що ускладнить шлях Грузії до НАТО

Про це заявив перед початком міністерської зустрічі альянсу глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс, повідомляє Європейська правда.

"Виходячи з того, що робить Росія в Абхазії, вона рухається за кримським сценарієм. Можливо, будуть інші інструменти, але результат буде той самий – нелегальна анексія грузинської території", - заявив він.

Як відомо, нещодавно РФ та самопроголошена влада Абхазії підписали угоду про співпрацю, що передбачає фінансування цієї території з бюджету РФ. Водночас світова спільнота вважає Абхазію частиною Грузії.

"Ця ситуація створює додаткові перепони для інтеграції Грузії (до альянсу), - зазначив Лінкявічюс. - Але я маю надію, що змінений уряд Грузії, попри все, рухатиметься шляхом проведення необхідних реформ з тією ж енергією".

Глава МЗС Литви, водночас, висловив переконання, що попри всі проблеми Грузія отримає статус повноцінного члена НАТО. "План, суть та зміст нашої допомоги Грузії полягає в тому, щоби зрештою привести її до членства в НАТО. Звичайно, це буде не завтра; звичайно, цей шлях потребуватиме часу. Але його потрібно пройти", - заявив міністр.