Солонтай: Коаліціанти повертаються до квотування, пропонуючи своїх кандидатів на посади перших заступників міністрів

Пропозиції "Блоку Петра Порошенка" призначити іноземців на другорядні посади в українських міністерствах і відомствах є порушенням коаліційної угоди

Таку думку в ефірі  Еспресо.TV висловив експерт Інституту політичної освіти Олександр Солонтай.

Зокрема, він зазначив, що у тексті коаліційної угоди чітко зазначено, що її учасники відмовляються від квотування, і міністри самостійно зможуть формувати свою команду.

Натомість "Блок Порошенка"  запропонував на посаду першого заступника глави МВС екс-міністра внутрішніх справ Грузії.

"Йде відмова від квотування. Представники БПП запропонували Арсену Авакову свого першого заступника. Це порушення коаліційної  угоди і повернення до квотування", - вважає експерт.

"Я вважаю, що треба зняти з публічного торгу пропозицію на посаду заступника міністра, а вже як міністр вирішить, так і поступати", - додав він.

Коментуючи пропозицію щодо призначення іноземців на керівні посади, Солонтай  вважає, що в Україні достатньо своїх фахівців для втілення необхідних реформ.

Разом з тим, він зазначив, що в Україні вже є позитивна практика залучення іноземців у якості радників. Так, наприклад, у команді Гройсмана працювали поляки, які допомогли  втілити реформу місцевого самоврядування.

У команді міністра юстиції Павла Петренка працювали грузини, які також допомогли втілити реформу у сфері адміністративних послуг.