У Києві відкрилася виставка ікон присвячена війні і Майдану

Святійший Патріарх Філарет відкрив міжнародну виставку ікон на тему Майдану та Війни на Донбасі

У відкритті виставки приняли участь Посол Польщі в Україні Генрик Літвін та Генконсул Польщі у Києві Рафал Вольські, передає Еспресо.TV з посиланням на  УНН.

Виставка проходить у музейно — виставковому центрі УПЦ Київського Патріархату під Андріївської церкви (вул. Андріївський узвіз, 23)

Міжнародного іконописного пленеру "Милосердя в іконі" був присвячений тематиці Майдану та війні на Сході. 16 учасників з України, Польщи, Франції та Словаччини зібрались на тиждень у столиці, аби потім передати свої роботи в ті шпиталі, де проходять своє лікування українські військові та активісти Революції гідності.

Зокрема ікони про події минулої зими польських митців будуть подарованів госпіталі, де на допомогу нашим захисникам прийшли мешканці Польщі. Витвори ж українських митців відправляться у польські шпиталі, де проходять лікування активісти Майдану та українські військові на знак поваги та вдячності.

На відкритті виставки були присутні міністр культури Микола Оніщук, Посол Польщі в Україні Генрик Літвін, Генеральний консул Польщі у Києві Рафал Вольські, представники інших Церков та релігійних організацій України.

фото УНН