У Запоріжжі затримано диверсантів, які грабували державну авіакомпанію

У Запоріжжі Служба безпеки України викрила та знешкодила злочинне угрупування, яке намагалося знищити активи "Української авіатранспортної компанії"

До складу злочинної групи входили посадові особи авіатранспортної компанії, співробітники охоронних структур та місцевий криміналітет, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу відомства.

Як зазначається, 25 листопада співробітники СБУ не допустили викрадення членами угруповання авіаційного майна на загальну суму понад 800 тис. грн., яке належить державному навчально-виробничому закладу авіаційного профілю "Запорізький центр льотної підготовки ім. О.І. Покришкіна "Широке". На "гарячому" затримано одного з керівників центру, який підозрюється у організації злочинної схеми, та його спільника, тісно пов’язаного з місцевим "кримінальним авторитетом".

Під час санкціонованих обшуків у членів угруповання вилучено інше обладнання, викрадене з бази авіапідприємства, - двигун до літака Іл-76, два двигуни до літака Л-29, а також комплектуючі до літаків АН-2, Л-29 та гелікоптера МІ-2 загальною вартістю понад 5 млн. грн. Незаконний демонтаж технологічних вузлів  виводив з ладу українські літаки, створював загрозу організації та безпеки транспортних перевезень.

За даними СБУ, розпочато кримінальне провадження за ст.113 (диверсія) Кримінального кодексу України. Зловмисникам оголошено підозру у вчиненні злочину, за який вони можуть бути покарані позбавленням волі на строк до п’ятнадцяти років.

28 листопада року рішенням Жовтневого районного суду м. Запоріжжя організатору злочинного угрупування обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Здійснюються невідкладні оперативно-слідчі дії із встановлення усіх осіб, причетних до злочину.

Фото СБУ