Євросоюз потребує нових джерел енергоресурсів

Європейський союз потребує нових джерелах енергоресурсів. Такою була реакція заступника голови Єврокомісії Крісталіни Георгієвої на повідомлення про те, що Росія відкладає будівництво газопроводу "Південний потік"

Єврокомісія "докладно вивчить наслідки цього рішення і нові варіанти об'єднання енергосистем країн ЄС", - підкреслила, за інформацією Радіо Свобода, Георгієва.

Про рішення зупинити багатомільярдний проект оголосив у понеділок президент Росії Володимир Путін, виступаючи в Анкарі на спільній з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом прес-конференції. Путін мотивував цей крок позицією Болгарії, яка у червні відмовилася від участі в "Південному потоці". Софія пішла на це після того, як Євросоюз заявив, що вона порушує правила чесної конкуренції в ході тендерів на участь у проекті.

Георгієва, яка курує в Єврокомісії бюджетні питання, розцінила рішення Росії як маневр в ході наростаючого протистояння навколо поставок російського газу в Європу через територію України.

Планувалося, що новий газопровід пройде в обхід України - через Болгарію, Сербію, Італію, Австрію та інші країни Євросоюзу.