Баядера Груп: кризовий менеджмент по-українськи

Криза диктує нові правила. Важка економічна ситуація в Україні ускладнює роботу багатьох компаній. Велика кількість ринків просіли, дрібні гравці згортають виробництво, великі скорочують витрати. В умовах постійної турбулентності виживають найстійкіші і ті, що швидко адаптуються. Хтось економить, скорочує витрати і людей, а хтось розвивається, інвестує і росте

Як показала практика останнього року, впевненіше себе почувають компанії, які заточені «робити бізнес». Настали часи щоденної наполегливої роботи і ризиків, коли не варто чекати підтримки від держави. Навпаки, відповідальний бізнес якраз сьогодні вважає своїм обов'язком всіма способами підтримувати країну.

У кризових умовах виживає "найшвидший". Яскравим прикладом успішної роботи на падаючому алкогольному ринку став холдинг "Баядера Груп". Компанія не просто нарощує частку, а будує заводи, забезпечує роботою майже 6000 людей і залишається одним з найбільших бюджетоутворюючих підприємств країни. Незважаючи на негативні тенденції на алкогольному ринку частка "Баядера Груп" продовжує зростати. На горілчаному ринку вона досягла 33% за період серпень-вересень за рахунок зростання продажів основних брендів "Хлібний Дар" і "Козацька Рада". 

Нагадаємо, впродовж 5 років саме "Хлібний Дар" успішно представляє Україну на світовій арені і входить в трійку лідерів Millioners Club - рейтингу авторитетного британського журналу Drinks International поряд зі Smirnoff і Absolut.

Навіть у важкі часи можна не економити, а інвестувати і будувати заводи. Негативні тенденції на ринку коньяку не злякали "Баядера Груп". Наприкінці листопада розпочато раніше озвучений випуск коньяку під ТМ Коблево. Для реалізації проекту завдяки власним інвестиціям побудований "Миколаївський коньячний завод", який став ще однією виробничим майданчиком в активі "Баядера Груп" і забезпечив роботою більше 200 осіб. У планах вже до кінця 2015 року зайняти 10% коньячного ринку.

Експерти кажуть, що будь-яка криза - це нові можливості. Компанії, які ростуть навіть у часи криз - це ті, хто бачить ці перспективи і швидко перебудовується. Завдяки системній і наполегливій роботі "Баядера Груп" підтвердила звання найбільшого виробника і платника податків галузі. 

Всього за 11 місяців 2014 року компанія сплатила до бюджетів усіх рівнів країни більше 1 млрд 600 млн гривень. Стабільність саме таких компаній забезпечує постійне фінансування держскарбниці, а значить в перспективі стане основою для нової економіки.

прес-реліз