Більшість росіян не чули про "русский мир", але ті, хто чули – у нього вірять

Переважна більшісь росіян ніколи не чули про поняття "Русский мир", а з тих, хто про нього обізнаний, 63% вірять в його існування

Про це свідчать результати опитування Всеросійського фонду дослідження громадської думки, інформує РІА Новости.

Згідно з результатами опитування, проведеного в листопаді, переважному числу росіян (71%) не знайоме словосполучення "Русский мир". З тих, хто про нього чув, 63% вірять в його існування і вважають, що мова йде, насамперед, про російських людей, які виховувалися в традиціях російської культури. Частина опитаних асоціює з ним усіх, для кого російська мова є рідною, а для інших - це синонім слів "Росія" і "Батьківщина" і т.д.

Ще 2% не змогли точно сказати, що ж саме, на їхню думку, входить у поняття "Русский мир", хоча їм зустрічався цей термін.

Коментуючи ці показники, генеральний директор Всеросійського фонду дослідження громадської думки Валерій Федоров зазначив, що "Якщо в число пріоритетів нашої зовнішньої політики вкладати роботу з "Русским миром", його захист і підтримку, то потрібно спочатку пояснити російському суспільству, що таке "Русский мир", навіщо він нам потрібен ... поки складно очікувати підтримки, якщо люди не уявляють, що це таке. Тут навіть питання не в роз'яснювальній роботі, а питання в обговоренні з суспільством цього концепту ", - вважає співрозмовник агентства.

Опитування проводилося 22-23 листопада серед 1,6 тисячі осіб в 46 регіонах Росії. Статистична похибка не перевищує 3,5%.