Цей уряд спиратиметься на міцну більшість у парламенті, - Гарань

Політолог Олексій Гарань вважає новий український уряд якіснішим і професійнішим за попередню команду Арсенія Яценюка

Таку думку він висловив у програмі "Нічний телеекспрес з Наталкою Лятуринською" на Еспресо.TV

"Ми маємо подивитися на цей уряд, на те, як відбулося формування, кого він представляє і, я думаю, в цьому сенсі я б виокремив дві речі: перша, що в цьому уряді набагато більше професіоналів і технократів, тих людей, яких ми називаємо технократами. Тобто ми бачимо, що мало лідерів політичних сил і топових політиків, а натомість більше людей, які дійсно є фахівцями в певних галузях. Хоча ці фахівці, ці технократи висувалися теж політичними силами, тобто політична сила бере відповідальність за діяльність тих або інших міністрів", - сказав він.

На думку політолога, важливим фактором є і те, що новий уряд зможе спиратися на міцну парламентську більшість, а значить, працювати більш чітко з депутатами над реформами в країні. 

"Цей уряд, на відміну від попереднього уряду Яценюка, може спиратися на міцну більшість в парламенті – це дуже важливо, тому що давайте згадаємо попередній уряд Яценюка, який був сформований одразу після втечі Януковича, він змушений був спиратися, в тому числі, і на перебіжчиків з Партії Регіонів. Тобто більшість була ситуативною і було важко працювати за таких умов. А зараз є чіткий зв'язок між урядом і є ця більшість", - зауважив Олексій Гарань.