Гонтарєва заявляє, що не отримувала офіційних звинувачень у валютних махінаціях

Голова Нацбанку Валерія Гонтарєва не отримувала офіційних звинувачень на свою адресу, а також вважає безпідставними звинувачення про продаж валюти за "плаваючим" курсом

Про це вона заявила сьогодні журналістам, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Жодного звинувачення ми не бачили в Нацбанку взагалі. Жодних документів на цю тему не отримували. Але те, що ми прочитали в пресі, пов'язане з цим звинуваченням... Проведення НБУ за різними курсами міжбанківських операцій шляхом інтервенцій через організовані аукціони - це наші службові обов'язки, що записані в Конституції і регламентуються жорстко законом про Нацбанк", - сказала Гонтарєва.

Вона також нагадала, що регулятор перейшов до політики "плаваючого", а не фіксованого курсоутворення за два місяці до її призначення.

"Якщо в різні дні у нас був різний курс, а не фіксований, до якого звикла країна за останні 22 роки, то я хочу усіх ще раз повідомити: наша країна перейшла на гнучкий курс у квітні цього року. А я приєдналася (очолила НБУ - ред.) в червні", - підкреслила глава НБУ.

Гонтарєва також спростувала інформацію про її відставку з посади голови НБУ. За її словами, інформація про написання заяви про відставку є лише інсинуаціями і не має під собою ніяких підстав.

Нагадаємо, раніше Печерський районний суд Києва зобов'язав столичну прокуратуру розпочати кримінальну справу проти голови НБУ Валерії Гонтарєвої. Однак в прокуратурі повідомили, що не отримували рішення суду щодо розслідування дій Гонтарєвої.