Громадськість вимагає люстрації директора стратегічного оборонного підприємства

Директор казенного заводу «Імпульс», який знаходиться в підпорядкуванні «Укроборонпрому», має бути люстрований

Про це заявив голова громадської організації «Молода Батьківщина» Сумської області Георгій Ігнатьєв.

"Євген Чернов - це одіозна особистість, яким вже давно повинні були зайнятися правоохоронні органи. Він заснував організацію Партії регіонів у Шостці, був довіреною особою Віктора Януковича на президентський виборах, відправляв "тітушок" на "Антимайдан". Проти нього було відкрито провадження по кримінальній справі і його визнали винним за статтею 172-7 КУпАП після того, як на заводі вибухнув котел і загинув один із співробітників. Але справу дуже швидко "закрили". Після цього він був звільнений з посади директора заводу, але вже після Революції Гідності якимось чином повернувся на посаду", - зазначає Ігнатьєв.

За словами громадського діяча, разом з Євгеном Черновим підпадає під люстрацію і новий керівник "Укроборонпрому" Роман Романов, зобов'язаний виконувати закон про очищення влади і звільнити одіозного директора "Імпульсу".

"Абсолютно не зрозуміло, як стратегічним заводом може керувати під час війни уродженець Росії. Більше того, нам відомо, що за тиждень до свого відновлення на посаду директора заводу "Імпульс" він їздив до Росії, за інформацією з джерела - на бесіду з Віктором Януковичем. Ми знаємо, що один з останніх секретних спецзамовлень, який виконував "Імпульс" під керівництвом Євгена Чернова були електродетонатори для "Роскосмосу", - підкреслив Георгій Ігнатьєв.

За його словами, якщо керівництво "Укроборонпрому" не зверне увагу на ситуацію, то громадські Шостки писатимуть звернення президенту України Петру Порошенку, в МВС, а також Генеральну прокуратуру і обіцяють мітинги.