Квіташвілі: В міністерстві охорони здоров'я потрібно побороти корупцію

Іноземний міністр намагатиметься побудувати в Україні прозору систему охорони здоров'я на зразок грузинської, а також вивести тендерні закупівлі з підпорядкування міністерства

Про це заявив новоораний міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі, передає кореспондент Еспресо.TV

Як зазначив Квіташвілі, в міністерстві потрібно позбутися головної хвороби – корупції, а також зробити всі процеси прозорими. 

Крім того потрібно обережно витрачати гроші. "Я бачив такі приклади, коли кошти  інвестуються в проекти, які не мають жодної користі", - сказав він.

Завтра у Кабміні міністр запропонує своє бачення реформування системи охорони здоров'я. Змінювати систему міністр планує поступово, із залученням нових кадрів. Міністр зазначив, що на Україну чекають суттєві реформи. "Ліпше починати спочатку.  Хочу бачити молодих громадян, які віддані справі. Потрібно шукати молодих мотивованих людей. Якщо вдасться збудувати команду, яка буде вносити інновації і навчати – це буде гарним досягненням… Мені потрібні патріоти", - сказав він. 

"Треба негайно вивести тендерні закупівлі поза компетенцію міністерства охорони здоров'я. Я знаю, що необхідна служба буде організована дуже швидко. Служба буде організована як у Грузії, повністю прозоро", - запевнив міністр, і додав, що міністерство й надалі працюватиме з ЮНІСЕФ. "У нас буде багаторічний план закупівель, щоб не було провалів і нестач", - сказав він.