Помер саксофоніст The Rolling Stones Боббі Кіс

Музикант, що грав разом з культовим британським гуртом протягом 37 років, помер у 70-річному віці

Боббі Кіс помер у своєму будинку у Франкліні, штат Теннесі, повідомляє The Washington Post.

Смерть саксофоніста вже підтвердили The Rolling Stones у своїй заяві. "The Rolling Stones переживають втрату свого дорогого друга и легендарного саксофоніста Боббі Кіса, - йдеться у звернені гурту, - Боббі надавав неоціненну допомогу гурту у творчому плані з 1960 року. Нам його дуже не вистачатиме". За даними газети Nashville Scene, причиною смерті став цироз печінки.

Музикант-самоук, який так і не навчився читати ноти, привносив у музику, яку виконував, насичене, яскраве звучання. Кіс не одне десятиліття присвятив британському гурту Rolling Stones.

Спочатку вони грали разом у 1969-1973 роках, разом вони записали "Let It Bleed", "Sticky Fingers", "Exile On Main Street". Найвизначнішою вважають пісню 1971 року "Brown Sugar", де замість соло Кіса спочатку мала звучати гітара. 

Після нахабних витівок творчого Кіса The Rolling Stones на час призупинили співпрацю з саксофоністом. Тоді Кіс почав виступати під псевдонімом "Містер Браун Шугар" та приєднався до Джона Ленона під час його «загубленого вікенду". 

Кіс повернувся до The Rolling Stones у 1981 році і грав з вже з ними до 2014. 

Кіс був одружений щонайменше п'ять разів і мав двох дітей. 

Він жив за принципом: "Я ніколи не змарную свій день дарма, якщо, звісно, я не в тюрмі".