Стець розповів, чим буде займатися Міністерство інформації

У новоствореному Міністерстві інформації України буде створено кілька департаментів, які займуться розробкою концепції інформаційної політики країни

Про це сьогодні на круглому столі у Києві заявив глава відомства Юрій Стець, передає кореспондент Еспресо.TV.

Він підкреслив, що за час існування незалежної України не була створена концепція інформаційної політики. "Тому один з департаментів буде опікуватися саме створенням цієї стратегії і впровадження в нашій країні", - сказав Стець

Ще один департамент буде займатися відображенням інформаційних загроз з боку Росії і  країн-лобістів РФ. За словами міністра, представники цього департаменту бдуть займатися створенням концепції інформаційної безпеки.

Третій департамент має на меті налагодити комунікацію між органами влади "з дотриманням єдиної позиції, формуванням меседжів, які треба доносити в Україні і в світі".

Стець додав, що на створення цього міністерства його надихнув досвід Великобританії, Франції і США, де такі міністерства існували під час першої світової війни і відновлені у 1938 році.

При цьому він зазначив, що для розробки положення про міністерство був використаний досвід Ізраїля.

"У 1967 році в Їзраїлі було створене міністерство інформації та діаспори, існувало до 2013 році. Зараз це міністерство називається міністерством у справа Єрусалиму і діаспори", - сказав Стець. 

Разом з тим, він зазначив, що положення розроблялося у 2007-2009 роках, тому багато з його пунктів вже застаріли.