Тимчук пояснив, чому не голосував за новий Кабмін

Народний депутат від "Народного фронту" Дмитро Тимчук не голосував за постанову про формування Кабінету міністрів, оскільки має ряд претензій до ще не створеного Міністерства інформаційної політики

Про це він написав на своїй сторінці у "Фейсбуці", передає Еспресо.TV.

"Я, як і деякі мої колеги, принципово не зміг проголосувати за даний склад Кабміну. Точніше - конкретно за міністерство інформаційної політики", - йдеться у повідомленні.

"На жаль, спікер проігнорував кілька звернень до нього з проханням винести питання голосування за главу даного, ще не створеного міністерства за рамки "пакетного" голосування (в такому випадку я б з радістю проголосував за представлений склад Кабміну - без цього міністерства). У підсумку влада просто скористалася об'єктивною необхідністю термінового формування уряду для того, щоб пропхати створення чергової "годівниці" - замість того, щоб розібратися, чому маса інструментів інформполітики, що існують у державі на сьогодні, тупо не працюють", - написав Тимчук.

Він також відзначив, що досі достеменно не відомі функції та структура цього міністерства.

"До того ж ніхто не пояснив, які конкретно функції і завдання повинна виконувати дана структура (розмиті лозунги від деяких представників БПП замість подання положення про міністерство я поясненнями не вважаю). Таким чином, в "пакеті" парламент заодно проголосував за "кота в мішку", знаючи про нову структуру лише те, що комусь знадобилося міністерське крісло. І цей "хтось" це крісло отримав. А заодно звалив на бюджет необхідність годувати черговий табун дармоїдів", - наголосив депутат.

Нагадаємо, під час вчорашнього голосування новий склад Кабміну не підтримали 51 із присутніх у залі народних депутатів, серед яких і Дмитро Тимчук.