У Білому домі США вважають закриття "Південного потоку" наслідком дії санкцій проти Росії

У Білому домі США вважають закриття Росією проекту газопроводу "Південний потік" наслідком дії санкцій

Про це заявив представник Ради національної безпеки при Білому домі Марк Строх, передає Еспресо.TV з посиланням на "Росбалт".

"Ці повідомлення є свідченням тиску на Росію з боку цілого числа факторів, включаючи санкції, а також свідченням зусиль Європейських країн щодо здійснення ринкових реформ і бажанням зменшити здатність Росії використовувати газ як інструмент стримування", - заявив він. 

Нагадаємо, напередодні президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія відмовляється від будівництва газопроводу "Південний потік" дном Чорного моря, оскільки досі від Болгарії немає дозволу на його будівництво. А глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що повернення до проекту газопроводу "Південний потік" не буде.

Своєю чергою, віце-президент Єврокомісії з питань енергетичного союзу Марош Шевчович заявив у вівторок, що, незважаючи на намір Росії припинити реалізацію проекту "Південний потік", Єврокомісія не скасовуватиме черговий захід щодо урегулювання наявних проблем із цим газопроводом. Водночас Єврокомісія вивчить наслідки відмови від реалізацію проекту газопроводу "Південний потік".