В боях за Донецький аеропорт загинув високопоставлений російський офіцер

Серед терористів, які загинули в боях за Донецький аеропорт 1 грудня, ідентифіковано труп в.о. начальника штабу однієї з бригад спеціального призначення Збройних Сил Росії

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" написав координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

Даний російський офіцер загинув від осколкового поранення. У Донецьку він очолював оперативну групу управління, що діяла безпосередньо в бойових порядках російсько-терористичних військ. Тіло загиблого вчора було евакуйовано в ході оголошеного припинення вогню і підготовлено до відправки в Росію.

Підтвердилася раніше отримана групою "Інформаційний спротив" інформація про загибель кілька днів тому 3-х співробітників ФСО (Федеральна служба охорони) Росії в Донецьку. Загиблі були фахівцями у сфері зв'язку. Мікроавтобус, в якому їхали співробітники ФСО Росії, потрапив у засідку в Куйбишевському районі Донецька і був розстріляний зі стрілецької зброї. Невідомі нападники зникли.

На місці інциденту виявлені гільзи калібру 7,62 і 5,45 мм. Крім того, в корпусі мікроавтобуса виявлено кілька пробоїн від куль калібру 9 мм. По всій видимості, лише один з трьох загиблих росіян встиг відреагувати на напад, відкривши вогонь через скло автомобіля з автоматичної зброї і встигнувши провести до своєї загибелі кілька пострілів.

Нагадаємо, за інформацією Дмитра Тимчука, під час вчорашніх переговорів українських військових з терористами і росіянами була досягнута домовленість про взаємну евакуацію вбитих і поранених.